Foreningslivet i Danmark

af | feb 9, 2018

Foreningslivet i Danmark

af | feb 9, 2018

Foreninger har udviklet sig meget siden den første idrætsforening blev skabt tilbage i 1896, og døbt Dansk Idræts-forbund. Den skulle fungere som paraplyforening, og åbne op for mulighederne for mindre lokalforeninger, samarbejde og hjælpe disse. Dette medførte en stime af foreninger som væltede ind over landet, her især inden for sportsgrene som cykling, fodbold og cricket.

Foreningslivet har været vigtig for den danske åbenhed og nærhed, som vi har vedligeholdt helt frem til nu. Det har også haft stor betydning for det sammenhold, fællesskab og værdi, vi tilgiver vores lokalsamfund.

Veltrivende sportsgrene

De forskellige foreninger trives stadig i stor stil i Danmark. Der ses dog en ændring i hvilke sportsgrene, der er størst interesse i. Her er de mest spændende ændringer fra DGIs tabeller.

  • Krolf stigning 40%

Krolf er en nymodens blanding af Golf og Kroke.

  • Rulleskøjteløb stigning 40%

Rulleskøjtning er en udødelig sport.

  • Floorball stigning 40%

Denne halvhjertede hockey sport er også under opsejling.

  • Vægtløftning stigning 530%

Her må der være snak om den uundgåelige sportsdille, her kan det også nævnes badminton, cykelmotion og kampidræt følger trop.

Generelt set er der i dagens Danmark større fokus på kroppens velvære, og behovet for at motionere. Dette behøver ikke være en træg opgave, men kan sagtens sammenkobles med sjov og leg.

I DGI’s statistikker er Esport ikke medregnet. Men når vi er ude og besøge flergrenede foreninger, er der en rivende udvikling på området. Enten er der oprettet Esport, eller også har de gjort sig overvejelser omkring det.

Læs også: Støt op om samfundets tendenser – indfør fitnesselementet i din forening

Faldende sportsgrene

Desværre ses der også ældre sportsgrene, som ikke har været lige så heldig med udviklingen.

  • Billiard fald 25%

Billiard er en sand gentleman sport, så det er trist at se denne udvikling. Dog skal der tilføjes, at Pool er i bedste velgående i nattelivet – i hvert fald i Aalborg.

  • Dart fald 25%

Her er igen tale om en klassiker.

De danske foreninger er stadig i bedste velgående, selvom der bliver udskiftet alt efter hvilke interesser, der rammer de danske borgere. Dertil er der plads til alle, og det giver mulighed for spændende udvikling såsom Krolf. Så mon ikke vi ser flere mærkværdige sportsgrene i fremtiden?

Tilføj en kommentar

Skrevet afFrancisco Souza

Relaterede artikler

Tilføj en kommentar

Følg med i foreningslivet

Gå ikke glip af spændende artikler og gode råd til at gøre dit foreningsliv nemmere. Abonner på vores blog, så holder vi dig opdateret.

Flere blogindlæg fra MinForening