Hvordan Emil startede en forening med vennerne
Det hele startede på Vrå skole, hvor vi samledes i skolegården for at spille basketball. Ikke fordi vi var særligt talentfulde, men fordi vi havde lysten til at lave sociale aktiviteter. Vi havde alle gået i folkeskole på Vrå skole og var nu i gang på forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i Nordjylland. Aldersgruppen spændte på daværende tidspunkt fra 15-20 år, og når vi ikke spillede basket, spillede vi – eller måske rettere sagt – legede vi ’spark-til-bøtten’. Dette er vores historie om hvordan vi startede en forening sammen.
Skolegården var startskuddet til hvorfor vi startede en forening
Skolegården blev, når vi var heldige, skiftet ud med skolens gymnastiksale, som dog stadig var langt fra optimale forhold til reelt basketball. På trods af manglende talent, kunne ingen i flokken tåle at tabe, hvorfor der ofte blev både råbt af hinanden og skabt kontroverser. Selvfølgelig forlod vi banen gode venner efter vi lige var kølet ned. Det var i virkeligheden et rigtig godt fællesskab, men vi ønskede dog bedre fysiske forhold, og ville gerne forsøge at stable en forening og et turneringshold på benene.
Vendyssels samarbejde
Sammen med fætter Jens, brødrene Coz, Simon og de resterende entusiaster fra drengeflokken, henvendte vi os til den lokale Alex Rasmussen, centerchef i Idrætscenter Vendsyssel, beliggende centralt i verdens navle, Vrå. Alex, som både er en rar mand og fantastisk drivkraft for foreningslivet i Vrå, var helt med på idéen om at starte en ny sportsgren op i idrætscenteret. Det skulle dog vise sig, at det at være et turneringshold krævede en ikke helt billig opsætning. Hele 120.000 kr., var beløbet, som vi i samarbejde med Idrætscenter Vendsyssel, skulle indsamle, for at Vrå Basketball blev en realitet. Rent praktisk foregik ansøgningsprocessen om sponsorater ved at vi udarbejdede en sponsoraftale, og derefter fysisk leverede brevet til samtlige af byens virksomheder. Ved enkle, eksempelvis Sparekassen Vendsyssel, besøgte vi virksomheden for at tale om sponsorat til holdtrøjer.
Lokalsamfundets styrker
Heldigvis boede vi i Vrå, en by med et godt lokalsamfund og et spirende foreningsliv. Byens lokale forretninger og virksomheder bakker glædeligt op omkring nye initiativer, der skal gavne foreningslivet. Således støttede mange af virksomhederne i Vrå, og Idrætscenter Vendsyssel med fyldestgørende sponsorater, og Vrå Basketball blev en realitet. Et kæmpe stort tak skal gives til Jacob Bay Christiansen og Karina Bay Christiansen. De hjalp til på det administrative plan, i forhold til oprettelse af forening, hvor vi blev indfaset som en del under Vrå Volleyball Klub. Ligeledes bruger begge parter adskillige timer i hallen til holdets kampe. Uden sådanne ildsjæle i vores lokalsamfund, kan fællesskabet ikke eksistere.