Ping-pong mellem studier og bordtennis: Derfor bruger Daniel 15-20 timer om ugen som frivillig
Daniel Christensen er ikke så anderledes end de fleste andre unge. Han er 25 år og studerer til dagligt på Aalborg Universitet, hvor han læser en kandidat i Anvendt Filosofi. Men når han ikke sidder begravet i skolebøger og opgaver, bruger han meget af sin tid på bordtennis i den lokale bordtennisklub B 75 i Hirtshals – en times togtur fra bopælen i Nørresundby. ”Jeg burde nok bruge mere tid på kandidaten, men jeg har bare svært ved at slippe det. Heldigvis er eksamenerne indtil videre gået meget godt” fortæller den unge nordjyde.
Fra bordtennisspiller til frivillig
Daniel Christensen har selv spillet bordtennis i B 75 siden 2005. Efter gymnasiet satsede han på bordtenniskarrieren, og i to år trænede han intensivt hver morgen og aften.
”Det var lidt for at prøve af, hvad der egentlig sker, hvis du tager en seriøs tilgang. Hvor god kan du blive? Og jeg kunne så ikke blive så god, at jeg kunne leve af det, og derfor valgte jeg at studere.”
Sideløbende begyndte han som frivillig i klubben. Først som sponsoransvarlig, derefter som næstformand og nu som direktør.
”Det er en titel, vi har fundet på, fordi vi lidt leger, at vi er en virksomhed. Jeg står for at implementere strategier og skabe struktur, så træninger og weekendaktiviteter kører, som de skal,” fortæller Daniel Christensen.
Fantastisk at bidrage til fællesskabet
Direktørposten går der en del timer med. Udover planlægning og mailkorrespondance tager Daniel Christensen hver uge turen fra Nørresundby til Hirtshals for at holde møder, og han snakker i telefon med klubformanden hver dag.
Selv skyder han på, at han bruger omkring 15-20 timer som frivillig i klubben – hvad der svarer til en deltidsstilling ved siden af fuldtidsstudiet. Men tiden som frivillig i B 75 er godt givet ud:
”Det er fantastisk at være med i et fællesskab blandt så mange forskellige mennesker, der brænder for bordtennis og foreningslivet. Og så er det dejligt at se, at jeg er med til hjælpe og udvikle andre mennesker og på den måde skabe noget, som andre er glade for. Det giver bare mening for mig,” fortæller den 25-årige kandidatstuderende.
Find den rette forening – og planlæg din tid
Netop det, at finde mening i det frivillige arbejde, er ét af Daniel Christensens råd til andre unge, som leger med tanken om at være frivillig ved siden af arbejdet eller studiet.
”Det er vigtigt, du finder noget, der giver mening for dig. Det er dejligt at bidrage og være en del af et fællesskab, så det handler bare om at finde det sted, hvor du har lyst til at bidrage.”
Han understreger, at når man har fundet den forening, man gerne vil hjælpe til i, handler det om at planlægge og prioritere sin tid. Især i vores digitale tidsalder, hvor smartphonen og den næste ubesvarede mail hele tiden er tilgængelig.
”Du skal være dygtig til at sige stop nogen gange og sige til dig selv, at nu er det dit arbejde eller studie, du er i gang med, og når du så har fri der, kan du tage over i foreningen. Jeg tror, det er vigtigt, man skiller det ad, så hele ikke bliver blandet sammen,” fortæller han og fortsætter.
”Det handler om at fokusere på de vigtigste opgaver og acceptere, at der er nogle ting, du ikke har tid til. Og hvis du begynder at savne din familie, venner og kæreste, må du jo skære ned på noget af det. Så er det bare sådan, det er. Det er trods alt frivilligt arbejde.”