Mangler din forening en hjemmeside? Guide for nybegyndere
Har din forening endnu ikke sin egen hjemmeside? Så se at få lavet en med det samme! En hjemmeside er jeres digitale visitkort, hvor nuværende og potentielt nye medlemmer kan finde information om de aktiviteter i tilbyder, samt komme i direkte kontakt med jer.
I dette indlæg hjælper vi jer godt fra start, hvad end i er IT-kyndige eller totalt nybegyndere. Det behøver nemlig ikke være svært at opsætte en hjemmeside, faktisk kan du lave en på under 10 minutter.
Er det ikke nok med en Facebook side?
Nej, en facebook side er ikke nok. Selvom vi anbefaler at i opretter en facebook side, er det ikke sikkert at hele jeres målgruppe bruger Facebook. Derudover har i ikke samme kontrol over Facebook, som til hver en tid kan ændre deres hjemmeside, hvilket kan have konsekvenser for det indhold i gerne vil dele. Ved at have jeres egen hjemmeside har i selv fuld kontrol over hvad i kommunikerer, samt mulighed for at nå ud til flere potentielle medlemmer.
Lav en simpel hjemmeside på 10 minutter
Er du ikke den skarpeste til alt det med computere, så frygt ej! På SimpleSite.com kan du opsætte en hjemmeside på få minutter, og tilføje alt den nødvendige information en hjemmeside bør indeholde. Du guides igennem et par lette trin, hvor du vælger hjemmesidens farver og udseende, og før du ved af det er din hjemmeside færdig!
SimpleSite er klart den letteste løsning, men er knap så fleksibel som andre mere avancerede løsninger. Det er gratis at bruge SimpleSite, dog kan ens abonnement opgraderes til en premium-løsning, der tilbyder flere funktioner samt et domænenavn (fx www.DinForening.dk) for omkring 89 kr. månedligt. Dette er dog ikke en nødvendighed, da den gratis version kan dække langt de fleste foreningers behov.
Mere fleksible løsninger
Der findes et hav af andre hjemmeside-byggere der kan gøres brug af, der også alle gør det let at lave en hjemmeside. Ingen af dem er lige så simple at benytte som SimpleSite, men ofte lader de dig lege mere med hjemmesidens design, hvilket kan lede til et flottere slutresultat. Opsætning vil nok tage lidt længere tid, men du behøver stadig ikke være en IT-ekspert, og til gengæld får du mere kontrol over hjemmesidens udseende.
Hvis du har mod på det, kommer vi her med tre anbefalinger, som du kan kaste dig i krig med:
Alle siderne tilbyder en gratis version, med mulighed for senere at opgradere til premium (på nær Google Sites, som er helt gratis at bruge). Brugervenligheden er også i top på alle tre, så hvis du har tiden, skal du nok få styr på det uden for meget besvær.
WordPress kunne også være en ide. Det er en mere fleksibel og langtidssikret løsning, men tager lidt mere tid at sætte sig ind i. Fordelen er at brugeren selv får 100% kontrol over sin hjemmeside og let kan udvide med plugins.
I forbindelse med WordPress er det vigtigt at ligge på eget webhotel, da oprettelse op wordpress.com ikke kan anbefales. Eget domæne på eget webhotel er den professionelle løsning 🙂
Hej Anders
Tak for dine gode råd. Det er faktisk også denne løsning, som vi anvender, når vi laver hjemmesider til foreninger. Billigt, professionelt og brugervenligt 😉
Hvis man har lavet en simpel hjemmeside til en forening, er det så nødvendigt at have en fane, hvor der står om opsamling af data? Et plugin der advarer om cookies? Vi opsamler ingen data men har lavet en hjemmeside gratis via wordpress
Håber I kan hjælpe.
Hej 😉 Man kan købe og indsætte et WordPress plugin, men I kan også lave en fane/underside, hvor I oplyser om hvilken data, som I opsamler via hjemmesiden. I jeres tilfælde er der så ingen data, der bliver opsamlet.