Afhold relevante events i din forening
Måske skal din forening planlægge events for jeres medlemmer? Om et event så er fagligt eller socialt, er der mange ting at få styr på og om det er relevante events. I Aalborg har foreningen UNGKOM Nord for kommunikationsinteresserede i årenes løb afviklet en del events. Her er deres medlemmer, som mest er studerende, kommet i berøring med erhvervslivet og har netværket med folk inden for den branche, de studerende selv gerne vil arbejde i.
For studerende batter events om livet efter studiet
I UNGKOM Nord starter planlægning af events allerede i slutningen af semestret forud for, at eventene bliver afholdt. Bestyrelsen sætter sig ned i fællesskab og brainstormer, hvilke events kunne være de bedste og mest relevante for målgruppen af unge kommunikatører.
Foreningen har erfaret, at de mest populære events for deres medlemmer er de faglige, der giver et indblik i kommunikationsvirksomheder. Fx havde UNGKOM Nord tidligere på året to kommunikationsfolk fra fodboldholdet AaB forbi og holde oplæg om deres arbejde med at skabe videoer og andet indhold til holdets hjemmeside og sociale medier.
Bureaucrawls er også meget populære events, der består i, at UNGKOM Nord tager medlemmerne rundt til 2-3 forskellige kommunikationsbureauer for at høre om deres arbejdsopgaver, og hvad de søger i studiejobbere, praktikanter og nye medarbejdere.
Hav øje for lokaler, når du planlægger dit event
Ved bureaucrawl foregår arrangementerne på bureauernes adresse. Ved oplægsholdere skal UNGKOM Nord selv finde lokaler til eventet. Hidtil har foreningen været glad for at bruge Aalborg Universitets lokaler på Rendsburggade, men for at give et afbræk til de studerende, der i forvejen bruger så meget tid i bygningen, afholdt UNGKOM Nord AaB-eventet inde i Jomfru Ane Gade, hvor det var muligt at leje 1. sal af en af gadens mange barer.
Byd velkommen, tak af, få feedback
UNGKOM Nord benytter også det enkelte event til at gøre opmærksom på sig selv og hverve nye medlemmer. Hvert oplægsevent starter ud med, at et medlem af UNGKOM Nords eventteam byder velkommen til arrangementet, fortæller om foreningens organisation og byder velkommen til oplægsholderne, som så præsenterer sig selv.
Efter et oplæg takker UNGKOM Nord oplægsholder og publikum for at være mødt op og lægger op til, at deltagere og oplægsholdere bliver efter eventet til networking.
Når foreningen så har rundet af på arrangementet, og der er gået nogen tid, får deltagere mulighed for at give feedback på eventet via spørgeskema. Dermed kører en evig forbedringsproces for at sikre bedre, mere relevante arrangementer.